Vinkovački Vibrobeton ide u stečaj zbog nenaplaćenih potraživanja

Bez autora
Nov 09 2010

Zbog nenaplaćenih potraživanja od oko 45 milijuna kuna Uprava vinkovačke tvrtke Vibrobeton Inženjering podnijela je prijavu za stečaj, a oko 200 radnika završit će na burzi rada. Račun tvrtke u blokadi je više od dva mjeseca, a zbog ukupne situacije u tvrtki, kao i u gospodarstvu, stečaj je neminovan. Tvrtka se u bezizglednoj situaciji našla zbog nenaplaćenih 16,5 milijuna kuna za obavljene poslove na rekonstrukciji željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik (državna granica). Riječ je projektu vrijednom 440 milijuna kuna, koji se s 38 posto ukupnog iznosa financira iz pretpristupnog fonda ISPA, a ostalo iz državnog proračuna. Vibrobeton je bio kooperant talijanske tvrtke Salceff, koja je uz tvrtku Bombardier bila glavni izvođač radova na rekonstrukciji 33,4 kilometra magistralne pruge. Vinkovačka je tvrtka s talijanskim Salceffom ugovorila poslove za ukupno 70 milijuna kuna, što je uključivalo isporuku 130.000 betonskih pragova te građevinske radove i radove na odvodnji. Od 16,5 milijuna kuna koje Vibrobeton potražuje, devet milijuna kuna odnosi se na tzv. sustege, a ostalo na naknadno zatražene i obavljene radove.

Vinkovački Vibrobeton ide u stečaj zbog nenaplaćenih potraživanjaZbog nenaplaćenih potraživanja od oko 45 milijuna kuna Uprava vinkovačke tvrtke Vibrobeton Inženjering podnijela je prijavu za stečaj, a oko 200 radnika završit će na burzi rada, potvrdio je predsjednik Uprave Davor Kuterovac.

»Račun tvrtke u blokadi je više od dva mjeseca, a zbog ukupne situacije u tvrtki, kao i u gospodarstvu, stečaj je neminovan«, kaže Kuterovac.

Tvrtka se u bezizglednoj situaciji našla zbog nenaplaćenih 16,5 milijuna kuna za obavljene poslove na rekonstrukciji željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik (državna granica). Riječ je projektu vrijednom 440 milijuna kuna, koji se s 38 posto ukupnog iznosa financira iz pretpristupnog fonda ISPA, a ostalo iz državnog proračuna. Vibrobeton je bio kooperant talijanske tvrtke Salceff, koja je uz tvrtku Bombardier bila glavni izvođač radova na rekonstrukciji 33,4 kilometra magistralne pruge.

Vinkovačka je tvrtka s talijanskim Salceffom ugovorila poslove za ukupno 70 milijuna kuna, što je uključivalo isporuku 130.000 betonskih pragova te građevinske radove i radove na odvodnji. Od 16,5 milijuna kuna koje Vibrobeton potražuje, devet milijuna kuna odnosi se na tzv. sustege, a ostalo na naknadno zatražene i obavljene radove. Prema riječima sindikalnog povjerenika u Vibrobetonu Slavena Varge, dvjestotinjak zaposlenika tvrtke već više od mjesec dana ne radi, a posljednju plaću dobili su za svibanj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik